Dags att vakna upp

Är fortfarande trött efter helgens övningar. Måste jobba mer på att lägga mig i tid. För har inte lyckats något vadare denna veckan alls. Och träning har det varit dåligt med också. Innebandyn blev inställd igår så det har inte varit något på hela veckan ännu. Tur att det är Krav-torsdag så det blir 90 minuter självförsvar. Då får jag röra lite på mig :)
Maten har inte varit direkt lyckad heller, men ska nog lyckas reda ute det hela snart. Räknar med att vara back in business nästa vecka. Finns ju en del bra mat hemma att äta av, bara jag ser till att laga den också.

Annars är det mest tankar som förekommer, och de är jag itne redo att skriva ner här. Har inte rett ut dem färdigt ännu.

Ny dag

I dag är första dagen i resten av mitt liv, men är det första dagen i resten av mitt nya liv?
Var ute på övnign i helgen (hemvärnet) och kände att jag behöver göra vissa saker bättre. Som mera styrketräning på överkroppen, ryggen och armarna tar mycket stryk när man springer i skogen med stridsväst och vapen. Flåset är en annan sak. Jag tycker att jag borde ha bätre flås, men så är det inte. Det var mycket gå i skogen, och då menar jag skogen! Eftersom det regnat så var det mycket blött o sumpigt i marken när vi gick så benen fick arbeta. Så när man fick påskjutning så var man helt slut och hörde inte ordergivning för att flåset överröstade allt. Inget bra. Så jag behöver träna kondition mer också, bara att planera om lite tror jag.
Kunde jag bara få tummen ur och komma isäng på kvällarna så skulle jag kunna träna på mornarna mer. Måste ändra mitt beteende där. Och så se över maten igen, jag äter verkligen värdelöst de flesta dagarna i veckan. Försöka avsockra mig så jag itne är så sugen på kvällarna. Lättare sagt än gjort men vet ju att jag skulle må bra av det. Kanske riktigt bra till och med. Och det är ju det jag vill i slutänden, må riktigt bra.

Så nu är det dags att fundera ordentligt och sedan sätta ner min egen fot. Så får vi se hur det blir i slutändan.

Lite träning

Var ute med några kollegor igår och åt på restaurang. Men för att verkligen känna att det var OK att äta (skojjar bara, jag hade ätit ändå) så stack jag iväg och tränade lite. Körde 35 minuter på löpbandet plus 10 för upp och nedvarvning. Hade 8,4 km/h i 25 minuter och det kändes bra. Kommer helt klart att öka det nästa pass. 10 minuter höll jag 9 km/h.
Avslutade med några situps och lite stretch efteråt. Trtor att det var bra för ryggen värker inte lika mycket denna morgonen som den brukar. Knäet bråkar lite bara, men inte ont. Bara otrevligt.

Tillbaka till restaurangen vi var på. Det var en grekisk restaurang med god mat. Och det blev billigt, jag betalade 230 kronor för 3 rätter och dricka. Eftersom jag körde så var det inga kostnader för alkohol inblandade.

Har inte bestämt vad det blir för träning idag, men det lutar nog åt ett pass med WII, elle rin till Trollhättan. Beror på hur mycket mer jag vill ha gjort under kvällen.

Svårt att skriva

Har så svårt att komma in och skriva något. Mest för att jag itne vet vad jag ska skriva.
Var i alla fall iväg och spelade badminton igår 2 timmar i gå och det var lika skönt som alltid. Vi var ijämna så det blev en del singlar. Jag är helt kass på det, har svårt att komma igång på de korta bollarna. Så jag får inte så många poäng, men det är grymt bra träning :)

Skulle varit iväg i fredags också, men det blev ingenting då. Inte ens städat blev det. Plockade lite, hängde en tvätt och satte mig sedan och åt mina 2 krabbor som jag tinat. Det var jättegott att äta och pilla med.

Helgen var jag bortrest så där blev det inte mycket tränat under dagarna i alla fall. Tur att badmintonen är inbokad sedan innan och att det är människor som jag gärna träffar som är där.

Ikväll ska jag ut med några kompisar, men har planerat in träning innan. Ska till o med sluta tidigare för att hinna med det. Ska köra in också så behöver jag inte ens fundera på att dricka alkohol till maten.

Jag är singel och försöker att vara ute mycket bland folk och kollar även lite på internet för att se om man kan hitta någon trevlig grabb därute. Men det verkar gå i vågor. Nu har jag i alla fall kommit på att man får inte många meddelanden på "kärlekssidorna" utan att skicka själv. Det verkar som att ingen vill ta första steget. Så nu har jag gjort det med några stycken och har faktiskt fått respons. Och nej jag täker inte ha dåligt samvete eller så för att jag pratar med flera samtidigt. Blir det seriösare någonstans så kommer jag att hålla mig till en, men inte just nu.

Världen snurrar vidare

Kommit igång

Har tränat 3 av 4 dagar nu, om man räknar med söndagen. Och det känns bra :)
I söndags var det badminton, måndag hemma med WII och onsdag innebandy. Ikväll är det Krav Maga som gäller. Då ska jag också prova och se om astmamedecinen jag fick igår kan hjälpa mig träna bättre. Det kändes som att jag blev trött mer av träningen än av bristen av luft igår i alla fall.
På Krav-träningen brukar jag låta som en flöjt när jag andas efter stress-testet. Det brukar innebära att 3-4 personer attackerar dig under 2 minuter på olika sätt. Oftast slag och försök till strypnig. Men kan inte låta bli att tycka att det är kul träning ändå, man är väl lite skruvad.

Maten har gått sådär, men jag ger inte upp för det. Kan ju inte förändra allt på en gång. Det är ju så tråkigt att laga mat till sig själv. Har kommit fram till att jag måste äta fisk oftare i alla fall. Så några recept som är enkla är på G i huvudet.

Något störigt är att varje morgon fram till morgonfikat så värker ryggen nått såpass. Bara att gå gör ont på höger sida. Men tänker inte sluta röra på mig för det heller. Men måste nog börja styrketräna mer. Hoppas på ett pass till fredagen.

Men först jobba.

Ingen bra dag

I går var jag ledsen och förbannad när jag gick hem från jobbet. Hade gärna kört ett pass med Box på gymmet, men sparringkompisen kunde inte. Var inte sugen att dra ner o köra styrka eller springa så det blev fram med WII och 30 minuter på den. Så jag rörde på mig i alla fall. Allra helst hade jag köpt en stor påse godis och tryckt i mig. Men det gjorde jag som är inte.

Tanken jag har runt maten nu är att föröska dra ner på kolhydraterna efter frukostfikat. I alla fall på arbetsdagarna. Gick kanske sådär bra igår eftersom ja gåt ett gäng M-kulor. Men inte helt fel eftersom jag ju inte åt upp hela påsen. Ett stort steg frammåt för mig :)
SKa äta mer kött och grönsaker efter jobbet/träningen och hoppa över pasta och bröd var tanken. Måste äta mer fisk också, är helkass på att laga fisk.

Jag behöver köra lite mer styrka känner jag i mina knän. Får se ikväll om det blir styrketräning eller om det blir ett grupp pass. Har inte bestämt mig ännu. Men det känns som att jag är på gång igen, och det är skönt.

Blandat innehåll

Vilket liv!
Eller
Vilket liv?
Eller bara vilket liv.

Det kan vara alla delarna, beroende på dagsformen.

Här ska jag försöka skriva om mina försök att träna bättre, äta bättre och hur jag lever även om det inte är bättre.

Har varit förkyld en längre tid och det är ju så fruktansvärt tråkigt. Man har  kommit igång med träning och så dör det ut totalt. Men nu är jag på gång igen, för trehundrafemtielfte gången. Diskuterade i fredags med en killkompis det här med jojobantning och ur det kan förstöra förbränningen i kroppen. Jag hoppas att jag inte gjort det och att jag nu är på rätt väg, igen.
Ska äta mer grönsaker också så kommer det nog att bli jättebra :)
Känner i mina knän att jag legat på latsidan med styrketräningen, så jag ska försöka komma igång med mitt WII lite oftare. Annars när jag tränar så är det mest kondition. Men styrka behövs ju med.

Har en ny tankegång runt mat att prova också. Jag har många sådana men brukar sällan hålla dem längre än några dagar.

Kommer med mer senare, men nu har jag ju startat igen.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0